GESCHIEDENIS

 • 1945 - 1975 Albo Albini en Sandro Pitigliani

  openen hun eerste kantoor in Prato, een textiel regio langs Florence. In het begin biedt de firma een transportdienst aan naar het Zuiden van Italië. Het eerste netwerk van kantoren wordt geboren met hoofdzetel in Prato en filialen in Florence, Livorno et Milaan. In het begin van de jaren ‘70 opent Albini & PItigliani haar eerste rechtstreekse baanvracht service naar München in Duitsland en ontwikkelt ze een belangrijk netwerk voor lucht- en zeevracht naar de belangrijkste Italiaanse afzetmarkten in de USA en Noord-Amerika.
 • 1975 - 1995 Piero Albini, Ferdinando Albini en Fabrizio Pitigliani

  De tweede generatie, Piero Albini, Ferdinando Albini en Fabrizio Pitigliani nemen de controle over van de firma en leiden ze firma naar haar wereldwijde expansie.

  De jaren ‘80 geven vorm aan de nieuwe organisatie met de opening van verschillende filialen in Europa, waarvan de eerste in 1984 in Amsterdam, Nederland wat een strategische opening biedt in de Europese ontwikkeling.

  In de daaropvolgende 10 jaar, opent ALPI 12 nieuwe kantoren in Europa.
  De uitbreiding van ALPI komt er in de overzeese gebieden, met de eerste opening van ALPI USA – CHICAGO in de Verenigde Staten in 1990.
  Het eerste van 7 kantoren in minder dan 10 jaar.

  In de jaren ‘90 breidt de firma verder uit en aan het eind van het decennium bestaat ALPI reeds uit meer dan 60 kantoren wereldwijd.

 • 1995 - heden

  De derde generatie doet haar intrede om Fabrizio, Piero en Ferdinando bij te staan en de firma doet 2 belangrijke strategische investeringen : Trans-Bavaria in Duitsland in 2002 en Galax in Frankrijk in 2005.

  Aangezien het onmogelijk is om een efficiënte integratie te hebben zonder controle, heeft  ALPI geïnvesteerd in een ICT platform dat over het gehele netwerk werd geïnstalleerd om de processen te optimaliseren en een coherente communicatie te bekomen. 

  Zo is het concept ALPIworld ontstaan.

  In het eerste decennium van de jaren 2000 heeft de firma haar dienstengamma uitgebreid met alle diensten gerelateerd aan Supply Chain Management, expeditie en transport, douaneformaliteiten, geïntegreerde logistiek en management van beursevenementen.

Wegtransport

Ontdekken
Stockage

Ontdekken

BELANGRIJKE CIJFERS

De grootste leverancier van logistieke diensten in Italië nog in het bezit van de
oorspronkelijke oprichtende families

Meer dan 70 filialen wereldwijd

Meer dan 400 miljoen € geconsolideerde omzet in 2018

Meer dan 1400 actieve medewerkers wereldwijd

HiTech investeringen hoger dan het gemiddelde op de markt